Gözden kaçırmayın

Sigara İçenlere Bireysel Ceza Dönemi Başladı: Denetimler Artıyor, Poliklinik Sayısı 1000'e Çıkacak
"Sağlık Bakanlığı, "Dumansız Türkiye" uygulamasını daha da sıkılaştırmak için yeni bir döneme girdi. Kapalı alanlardaki sigara denetimleri artırılırken, artık sigara içenlere de bireysel ceza uygulanacak. Hedef, 1000 sigara bırakma polikliniğiyle vatandaşlara destek olmak ve dumansız bir Türkiye yaratmak."
Bireysel Cezalar Başlıyor, Denetimler Kapsamlı Hale Geliyor
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, "Dumansız Türkiye" uygulamasında yeni bir dönemin başladığını duyurdu. Demirkol, denetimlerde daha da hassas olunacağını ve artık sigara içen bireylere de ceza uygulanacağını vurguladı. 2025 yılı içerisinde çapraz ve rutin denetimlerin sıklaştırılacağını belirten Demirkol, İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere tüm illerde kapsamlı kontroller yapılacağını ifade etti.
4 Bine Yakın Cezai Müeyyide Uygulandı
Geçtiğimiz yıl yapılan çapraz denetimlerde yaklaşık 4 bin kişiye cezai müeyyide uygulandığını belirten Demirkol, Emniyet Müdürlüğü ve kolluk kuvvetlerinin de destekleriyle pasif maruziyetin önüne geçilmeye çalışıldığını söyledi.
Sigara Bırakma Polikliniklerinin Sayısı Artıyor
Sağlık Bakanlığı, sigara bırakmak isteyen vatandaşlara destek olmak için sigara bırakma polikliniklerinin sayısını hızla artırıyor. Son 3 ayda 150’ye yakın yeni poliklinik açıldığını belirten Demirkol, yıl sonunda 1000’e yakın polikliniği hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Tüm sağlıklı hayat merkezlerinde, ilçelerde ve hastanelerde sigara bırakma poliklinikleri açılacak.
Vatandaşlara Ücretsiz Destek
Sağlık Bakanlığı, sigara bırakmak isteyen vatandaşlara ücretsiz destek sağlıyor. 171 hattı üzerinden ücretsiz danışmanlık hizmeti sunulurken, sigara bırakma ilaçları da ücretsiz olarak temin edilebiliyor. Ayrıca, yerinde sigara bırakma politikası ve online danışmanlık hizmetleri de hayata geçiriliyor.
Sigara Seferberliği
Sağlık Bakanlığı, sigaraya karşı bir seferberlik başlattı. Dünyada yılda 1,3 milyon insanın pasif etkileşimle öldüğünü, Türkiye'de ise her yıl 100 bine yakın vatandaşın sigara ve sigaraya bağlı sebeplerle hayatını kaybettiğini belirten Demirkol, sigara ve tütün ürünlerinin denetimlerinin sıkılaştırılacağını ve yasa dışı ürünlerin el konulacağını söyledi.
"Sağlık Bakanlığı, dumansız bir Türkiye yaratmak için denetimleri artıracak, vatandaşlara ücretsiz destek sağlayacak ve sigaraya karşı mücadeleyi kararlılıkla sürdürecek."
Yorumlar
Yorum Yap